Toverbalmomentjes

Toverbalmomentjes

Wat is een toverbalmomentje?

Het toverbalmomentje is ontstaan in een roerige tijd. Ik werd door mijn eigen lijf gedwongen om af en toe rustmomenten in te plannen, dat deed ik te weinig. Daarnaast veranderde er een hoop, vandaar ook de naam “InvoorVerandering”. Ik vind het altijd leuk om iets achter te laten en zo werd het “toverbalmomentje” geboren.

Ik zie best veel mensen om mij heen die, net als ik, ‘lekker’ doorgaan. Eigenlijk wel weten dat ze iets meer tijd aan zichzelf zouden mogen besteden maar ja druk druk. Heel vaak gaat het goed maar helaas geregeld ook goed mis. Ik gun daarom iedereen met regelmaat een moment om even stil te staan. Een moment om jezelf af te vragen of datgene wat je aan het doen bent, thuis en/ of op het werk, de bedoeling is. Word je er blij van en zo nee, kun je er wat aan doen? Durf eens te veranderen ook al vind je het spannend. Zoek er zo nodig hulp bij! Of neem kleine stapjes als je het echt niet durft. Soms kan gewoon het gesprek aangaan al genoeg zijn. Heb het er gewoon eens over, deel je ervaring en gevoel.

Iedereen die bij mij een workshop volgt krijgt een toverbalmomentje cadeau maar je kunt hem natuurlijk ook zonder fysieke toverbal pakken. Of neem een chokotoff werkt ook heerlijk!

Wil je jouw toverbalmomentje delen? Stuur me dan een berichtje via info@invoorverandering.nl of bel 06 43819339 of stuur een tweet @toverbalmoment

Ik ben heel nieuwsgierig wat jullie inzichten zijn. Ik zal regelmatig mijn toverbalmomentjes delen en jullie zo meenemen in mijn gedachten en ideeën.

Groetjes Patricia

Toverbalmomentje van C.
Op een moment dat ik me minder lekker in mijn vel voel, dan werkt het voor mij heerlijk ontspannend om te gaan sporten. Dat is dus ook iets wat ik graag doe en waarvoor ik bijna alles aan de kant zet. Toch kan het me ook teveel worden, ik word onrustig van thuis zitten, soms zelfs verdrietig, maar om naar mijn sport te gaan waar ik zoveel ontspanning uit haal gaat me ook steeds meer energie kosten... Vanuit het niets kreeg ik een ontsteking in mijn onderbeen. Zo heftig dat ik amper kon staan. Op dokters advies thuis blijven. Lastig voor mij wetende dat ik al in geen jaren ziek geweest ben en dus ook niet ziek thuis gebleven ben. Toch merkte ik in een keer op de tweede dag een bepaalde ontspanning in mn hoofd. Misschien had ik het wel gewoon even nodig om verplicht thuis te zitten. Maar na twee dagen thuis op de bank gezeten te hebben merkte ik iop de derde dag toch weer onrust in mijn hoofd opkomen; stil zitten, niets kunnen doen, daar ben ik niet voor in de mand gelegd Wat was ik blij dat ik na 4 dagen weer aan het werk mocht ☺ .
Anoniempje
Komt hier jouw toverbalmomentje? Mail hem naar info@invoorverandering.nl
Patricia Broos